GESZTENYÉS TIRAMISU
Egy hosszúkás plum-cake formához:
40-60 db babapiskóta , 2,5 dl tej. 1 kis stampedli rum
Gesztenyekrémhez:
20 dkg gesztenyepüre. 10 dkg porcukor, 1 csom. vaniliás cukor, 2,5 dl tejszín, 4 zselatinlap, 15 dkg narancslekvár
Csokoládés párizsi krémhez:
20 dkg étcsokoládé, 2,5 dl tejszín
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaniliás cukorral simára keverjük.
(Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk,és kevés meleg vízben
feloldjuk).
A tejszínből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyemasszához adagoljuk óvatosan.
Ezennel készen vagyunk a gesztenyekrémmel. Egy hosszúkás plum-cake formát kibélelünk folpackkal, és a rumos tejben éppen csak megmártjuk a piskótákat, amivel egy sort rakunk. Megkenjük narancslekvárral és a gesztenyekrém felet rákenjük. Újra megmártott babapiskótasor, narancslekvár , majd a gesztenyekrém másik fele. Újra babapiskóta, és betesszük a hűtőbe kb. 3 óra hosszára.
A hűtőből kivéve a csokoládékémet rákenjük, és mártogatott piskótával fejezzük be.
Egy éjszakát állhat a hűtőben, nem árt neki!!!!!!
Utolsó kommentek