Édes Élvezet

Csábító finomságok, kulináris vágyfokozók

Az ország tortája

Érdekességek

REKLÁM

Édességek

REKLÁM

Sós Sütik

Utolsó kommentek

GESZTENYÉS TIRAMISU

2007.11.28. 05:50 - elde

Címkék: édes t sütés nélkül

GESZTENYÉS TIRAMISU


Egy hosszúkás plum-cake formához:

40-60 db babapiskóta , 2,5 dl tej. 1 kis stampedli rum
Gesztenyekrémhez:

20 dkg gesztenyepüre. 10 dkg porcukor, 1 csom. vaniliás cukor, 2,5 dl tejszín, 4 zselatinlap, 15 dkg narancslekvár
Csokoládés párizsi krémhez:

20 dkg étcsokoládé, 2,5 dl tejszín
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaniliás cukorral simára keverjük.

(Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk,és kevés meleg vízben

feloldjuk).

A tejszínből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyemasszához adagoljuk óvatosan.




Ezennel készen vagyunk a gesztenyekrémmel. Egy hosszúkás plum-cake formát kibélelünk folpackkal, és a rumos tejben éppen csak megmártjuk a piskótákat, amivel egy sort rakunk. Megkenjük narancslekvárral és a gesztenyekrém felet rákenjük. Újra megmártott babapiskótasor, narancslekvár , majd a gesztenyekrém másik fele. Újra babapiskóta, és betesszük a hűtőbe kb. 3 óra hosszára.
A hűtőből kivéve a csokoládékémet rákenjük, és mártogatott piskótával fejezzük be.

Egy éjszakát állhat a hűtőben, nem árt neki!!!!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://edeselvezet.blog.hu/api/trackback/id/tr96244905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása