ANYÓSTORTA
Hozzávalók:
2 db tojássárgája
8 dkg cukor
1 evőkanál liszt
5 dl tej
0,5 dl rum
2 dkg kakaó
5 dkg mazsola
3 dkg cukor
3 dl tejszín
Elkeverünk 2 tojás sárgáját 8 dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel, 5 dl tejjel és negyed rúd vaníliát beletéve, gőz fölött, folyton keverve, sűrű krémmé főzzük.
Felforralunk 5 dl tejet 5 dkg cukorral ízesítve, majd hozzáöntünk 0,5 dl rumot.
Egyenként belemártogatunk 25 babapiskótát és lapos tál aljára egy sort lerakunk belőle.
Rákenjük a krém felét, melyet előzőleg 2 dkg kakaóporral ízesítünk és meghintjük 5 dkg mazsolával.
Ráfektetjük a többi rumos-tejes babapiskótát,megkenjük a krém másik felével és meghintjük 5 dkg mazsolával. 2 dkg cukorral ízesített 3 dl tejszínből vert kemény habbal díszítjük a tetejét.
Utolsó kommentek