Tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg darált mák
1 dkg szalalkáli
3 evőkanál cukor
10 dkg vaj
só
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl
Krémhez:
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4 evőkanál sima liszt vagy étkezési keményítő
20 dkg vaj
30 dkg porcukor
A tésztához a lisztet, a mákot, a szalalkálit, a cukrot, és a vajat csipetnyi sóval és a tojással összedolgozzuk.
Ezután egy kevés tejföllel lazítva, jól formázható tésztává gyúrjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, és egyenként 2-3 milliméter vastagra kinyújtjuk, majd a lapokat egymás után 180-ra előmelegített sütőben megsütjük és hagyjuk kihűlni
A krémhez a tej felét a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a maradék tejben simára kevert liszttel besűrítjük. A tűzről lehúzzuk és időnként megkeverve kihűtjük.
Közben a vajat a porcukorral nagyon habosra keverjük. A kihűlt vaníliás tejkrémet kanalanként beledolgozzuk és szép simára keverjük. A krémet az egyik kihűlt mákos lapra kenjük. A másik lapot ráillesztjük, majd legalább 1 éjszakán át hagyjuk pihenni.
Másnap porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljukIsteni finom!! hmmmmm!!!
Utolsó kommentek